1%

Advantix caini 10~25kg ~ 1 pipeta

Bayer
55,00 RON 56,00 RON
Bayer
Disponibil in stoc

Descriere

Advantix

Fiecare doza (pipeta) contine:


Pipeta

Imidacloprid

Permetrina

E321

Advantix solutie spot-on pentru caini pana la 4 kg

0.4 ml

40 mg

200 mg

0.4 mg

Advantix solutie spot-on pentru caini de la 4 kg pana la 10 kg

1.0 ml

100 mg

500 mg

1.0 mg

Advantix solutie spot-on pentru caini de la 10 kg pana la 25 kg

2.5 ml

250 mg

1250 mg

2.5 mg

Advantix solutie spot-on pentru caini de peste 25 kg

4.0 ml

400 mg

2000 mg

4.0 mg

EXCIPIENTI: 

Butilhidroxitoluen 1.0 mg/ml (E321, ca antioxidant):Indicatii

Pentru tratamentul si prevenirea infestarii cu purici (Ctenocephalides canis, Ctenocephalides felis).
Purici de pe caine sunt omorati dupa o zi de la tratament. Un tratament previne viitoare infestari cu purici timp de patru saptamani. Produsul poate fi utilizat ca parte a strategie de tratament impotriva dermatitei alergice determinate de purici (FAD).
Produsul prezinta activitate acaricida si repelenta (de indepartare) timp de pana la patru saptamani (Rhipicephalus sanguineus, Ixodesricinus) sau trei saptamani (Dermacentor reticulatus) impotriva infestatiilor cu capuse.
Capusele prezente deja pe caine s-ar putea sa nu fie omorate in doua zile dupa tratament si sa ramana atasate si vizibile. De aceea se recomanda indepartarea capuselor prezente pe caine la momentul tratamentului pentru a se preveni atacul si hranirea acestora cu sange.Un tratament asigura actiune repelenta (anti-hranire) impotriva flebotomilor timp de doua saptamani (Phlebotomus papatasi) sau trei saptamani (Phlebotomus perniciosus) impotriva tantarilor pentru doua (Aedes aegypti) si patru (Culex pipiens) saptamani si pentru muscade grajd (Stomoxys calcitrans) pentru patru saptamani.

CONTRAINDICATII

In absenta datelor disponibile produsul nu va fi folosit la catei cu varsta mai mica de 7 saptamani.Nu se utilizeaza in cazuri cunoscute cu hipersensibilitate la substantele active.
Nu se utilizeaza la pisici.

REACTII ADVERSE

Rareori poate apare o sensibilitate dermica tranzitorie (cu cresterea pruritului, alopecie si eritem la locul de aplicare) sau apatie.

Otravirea cainilor dupa ingerare accidentala poate apare in cazuri rare. In aceste cazuri pot sa apara si semne neurologice cum sunttremuraturi si apatie. Se va aplica un tratament simptomatic, sub supravegherea medicului veterinar. Nu exista antidot specific.

Daca observati reactii grave sau alte efecte care nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam informati medicul veterinar.

SPECII TINTA

Caini.

Posologie pentru fiecare specie, cale (cai) de administrare si mod de administrare

SCHEMA DE DOZARE:

Doza minima recomandata este de:10 mg / kg greutate vie (g.v.) imidacloprid si 50 mg / kg greutate vie (g.v.) permetrina echivalent cu 0.1ml/kg g.v. Advantix solutie spot-on pentru caini.


Flebotomi

Phlebotomus perniciosus


3 saptamani

Phlebotomus papatasi


2 saptamani


Tantari

Aedes aegypti


2 saptamani

Culex pipiens


4 saptamani


Musca de grajd

Stomoxys calcitrans


4 saptamaniGreutatea cainelui (kg)

Dimensiunea pipetei ce va fi utilizata

Volum (ml)

Imidacloprid (mg/kg g.v.)

Permetrina(mg/kg g.v.)

 4 kg

Advantix solutie spot-on pentru caini pana la 4 kg

0.4 ml

minim 10

minim 50

>4 kg - 10 kg

Advantix solutie spot-on pentru caini de la 4 kg pana la 10 kg

1.0 ml

10 - 25

50 - 125

>10 kg -25 kg

Advantix solutie spot-on pentru caini de la 10 kg pana la 25 kg

2.5 ml

10 - 25

50 - 125

>25 kg - 40 kg

Advantix solutie spot-on pentru caini de peste 25 kg

4.0 ml

10 - 16

50 - 80

> 40 kg

se va utiliza combinatia de pipete potrivita

Pentru cainii.

Pentru a reduce re-infestarile cu noi purici este recomandat sa fie tratati toti caini dintr-o familie (gospodarie). Alte animale de companie din aceeasi familie sau gospodarie trebuie tratate cu produse corespunzatoare. Pentru purici proveniti din mediul inconjurator al animalului se recomanda utilizarea aditionala a unui produs corespunzator pentru tratamentul impotriva puricilor adulti si a stadiilor lor de dezvoltare.

Produsul este activ chiar daca animalul este ud. Oricum expunerea prelungita la apa trebuie evitata. In cazul in care se produce expunere prelungita la apa eficacitatea produsului scade. Chiar si in acest caz nu trebuie tratat mai frecvent de o data pe saptamana. Daca este necesar ca animalul sa fie spalat cu sampon este bine ca Advantix solutie spot-on pentru caini sa fie aplicat dupa doua saptamanipentru a se asigura eficacitatea produsului.

MOD DE ADMINISTRARE.

Scoateti o pipeta din pachet. Tineti pipeta in pozitie verticala, rasuciti capacul si il scoateti. Intoarceti capacul invers si cu ajutorul lui desigilati pipeta (prin rasucire si apasare asupra sigiliului, ca in fotografie).

Pentru caini cu greutatea corporala de 10 kg sau mai putin:
Cainele asezat in picioare, indepartati parul dintre umeri, pana ce pielea devine vizibila. Aplicati varful pipetei direct pe piele si prin strangere ferma de cateva ori se goleste continutul pipetei. A se aplica numai pe pielea fara leziuni.

Pentru caini cu o greutate corporala mai mare de 10 kg:
Cainele asezat in picioare, intregul continut al pipetei de Advantix solutie spot-on pentru caini va fi aplicat in mod egal in patru locuriincepand dintre umeri si pana la baza cozi. In fiecare loc indepartati parul pana ce pielea devine vizibila. Aplicati varful pipetei pe piele si strangand usor eliberati o parte din solutie pe piele.

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA

Numai pentru uz extern.
A se aplica numai pe pielea fara leziuni.
A nu se aplica o cantitate mare de solutie intr-un singur loc pentru ca aceasta poate curge pe partile laterale ale cainelui.

TIMP DE ASTEPTARE

Nu este cazul.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A nu se congela.
Dupa deschiderea pungii de aluminiu a se pastra in loc uscat si a nu se pastra la temperatura mai mare de 30°C. Abrevierea utilizata pentru data expirarii pe eticheta, pipeta si punga este EXP.

Precautii speciale pentru utilizare la animale

Continutul pipetei nu trebuie sa vina in contact cu ochi si gura cainelui care primeste tratamentul.
Atentie pentru administrarea corecta a produsului asa cum a fost descrisa in sectiunea Mod de administrare. In mod particular ingestiaorala prin linsul locului de aplicare sau contactul cu alte animale va fi evitat.

A NU SE UTILIZA LA PISICI.


Acest produs este foarte toxic pentru pisici si poate determina moartea datorita particularitatilor fiziologice ale pisicilor care nu sunt capabile sa metabolizeze anumiti compusi inclusiv permetrina. Pentru a preveni expunerea accidentala a pisicilor la acest produs caini tratati vor fi tinuti separat de pisici dupa tratament pana cand locul de aplicare este uscat.Se vor lua masuri pentru ca pisicile sa nu linga locul de aplicare al cainilor care au fost tratati cu acest produs. Solicitati imediat asistenta medicului veterinar daca acest lucru se intampla.

Consultati-va medicul veterinar inainte de utilizarea acestui produs la animale bolnave si debile.

Deoarece produsul este periculos pentru organismele acvatice, caini tratati nu vor fi lasati in nici un caz sa intre in orice ape de suprafata pentru cel putin 48 de ore dupa tratament.

Precautii speciale care trebuie luate de persoana care administreaza produsul medicinal veterinar la animale

Evitati contactul cu pielea, ochii sau gura.
Nu mancati, nu beti, nu fumati in timpul aplicarii produsului.
Spalati bine mainile dupa aplicarea produsului.
Daca produsul ajunge accidental pe piele spalati imediat zona cu sapun si apa.
Persoanele cunoscute cu sensibilitate la nivelul pielii pot fi in mod particular sensibile la acest produs.
Daca produsul ajunge accidental in ochi, spalati ochii cu multa apa. Daca simptomele cutanate sau oculare persista, sau produsul esteinghitit accidental, solicitati imediat sfatul medicului si prezentati medicului prospectul produsului.
Caini tratati nu trebuie lasati sa se joace in special cu copiii pana cand locul de aplicare nu este uscat. Pentru a fi siguri, tratati caini de exemplu seara. In acest caz cainii tratati nu au permisiunea sa doarma impreuna cu proprietarii lor, in mod special daca acestia sunt copii.

Precautii speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deseurilor, dupa caz

Dupa utilizare pune-ti capacul inapoi pe pipeta. Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deseu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate in conformitate cu cerintele locale.

Alte informatii
Advantix solutie spot-on pentru caini este un ectoparaziticid pentru utilizare locala care contine imidacloprid si permetrina. Aceasta combinatie actioneaza ca insecticid, acaricid si ca repelent.

Imidacloprid este un ectoparaziticid apartinand grupului de compusi cloronicotinil. Din punct de vedere chimic poate fi clasificat ca cloronicotinil nitroguanidina. Imidaclopridul este eficient impotriva puricilor adulti si a stadiilor lor larvare. In plus fata de eficacitatea manifestata fata de puricii adulti, s-a demonstrat si eficacitatea larvicida a substantei pentru locurile din habitatul animalului..

Produsul asigura actiune repelenta (anti-hranire) impotriva capuselor, flebotomilor si tantarilor iar in acest mod se previne hranirea parazitilor cu sange si reducerea riscului de transmitere a bolilor transmise prin vectori (Canine Vector-Borne Disease sau CVBD, ca de exemplu, borelioza, ricketioza, erlichioza, leishmanioza).

Poate fi utilizat in timpul gestatiei si lactatiei.

Solventul din Advantix solutie spot-on pentru caini poate pata anumite materiale cum ar fi piele, tesaturi, plastic si suprafete finite. Lasatilocul de aplicare sa se usuce inainte de contactul cu astfel de materiale.
Detalii

Brand
Unitate de vanzare
1 pipeta
Pentru
Caini