Advocate dog 4-10 kg x 1 pipeta

Bayer
85,00 RON
Bayer
Disponibil in stoc

Descriere

  Acest produs este un Medicament Veterinar, poate fi ridicat doar din Farmacia Novavet, Strada Vatra dornei Nr 5  Sector 4 Bucuresti (zona Big Berceni - Alexandru Obregia) pe baza unei Retete eliberate de un Medic Veterinar.

ADVOCATE DOG 4-10 KG X 1 PIPETA

Compoziţie

Fiecare doză (pipetă ) de Advocate soluţie spot-on pentru câini conţine:

  Doza (pipeta) Imidacloprid Moxidectin
Advocate pentru câini de talie mică (> 4 kg) 0,4 ml 40 mg 10 mg
Advocate pentru câini de talie mijlocie ( 4-10 kg) 1,0 ml 100 mg 25 mg
Advocate pentru câini de talie mare ( 10-25 kg) 2,5 ml 250 mg 62.5 mg
Advocate pentru câini de talie foarte mare ( 25-40 kg) 4,0 ml 400 mg 100 mg

Indicaţii
La câini infestaţi sau expuşi riscului de infestare cu mai multe tipuri de paraziţi, pentru tratarea şi prevenirea infestaţiei cu purici (Ctenocephalides felis), tratamentul infestaţiilor cu păduchi malofagi (Trichodectes canis), tratarea râiei auriculare (Otodectes cynotis), râiei sarcoptice (determinata de Sarcoptes scabiei var. canis), demodecia (determinata de Demodex canis), prevenirea dirofilariozei cardiace (larve L3 şi L4 de Dirofilaria immitis) şi angiostrongili (larve L4 şi adulţi imaturi de Angiostrongylus vasorum) tratamentul infestării cu Angiostrongylus vasorum şi Crenosoma vulpis tratarea infestaţiilor cu nematode gastrointestinale (larve L4, adulţi imaturi şi adulţi de Toxocara canis, Ancylostoma caninum şi Uncinaria stenocephala, adulţi de Toxascaris leonina şi Trichuris vulpis). Produsul poate fi utilizat concomitent cu medicaţia specifica în cazul dermatitei alergice provocata de purici (FAD).

Contraindicaţii
Nu se utilizează la căţei mai mici de 7 săptămâni. Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţi.Siguranţa produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestaţiei şi lactaţiei. Studiile de laborator efectuate pe şobolani şi iepuri cu imidacloprid sau moxidectin nu au demonstrat efecte teratogene, feto-toxice sau materno-toxice. Se utilizează numai în conformitate cu evaluarea beneficiu risc de către medicul veterinar responsabil. La pisici se va utiliza produsul “Advocate pentru pisici” care conţine 100 mg/ml imidacloprid şi 10 mg/ml moxidectin. Pentru dihori: A nu se utiliza Advocate soluţie spot-on pentru câini. Se va utiliza doar „Advocate pentru pisici de talie mică şi dihori” (0,4 ml).

Reacţii adverse:
Produsul poate determina un prurit pasager la câini. Rar s-au semnalat o blană unsuroasă, eritem şi vomă. Aceste semne dispar fără tratament. În cazuri rare produsul poate determina reacţii locale de hipersensibilitate. Dacă animalul linge locul de aplicare după tratament, se pot semnala uneori semne neurologice pasagere cum ar fi ataxie, tremurături generalizate, semne oculare (pupile dilatate, reflex pupilar scăzut, nistagmus), respiraţie anormală, salivaţie şi vomă. Produsul are gust amar. Ocazional, poate să apară salivaţie dacă animalul linge zona de aplicare imediat după tratament. Acesta nu este un semn de intoxicaţie şi dispare în câteva minute fără tratament. Aplicarea corecta va minimaliza lingerea locului de aplicare. În caz de ingerare orală accidentală, se va administra tratament simptomatic de către un medic veterinar. Nu exista antidot specific. Poate fi benefică administrarea de cărbune activat. În cazuri rare produsul poate determina la locul de aplicare apariţia unor senzaţii care modifică comportamentul, letargie, agitaţie şi inapetenţă. Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

Specii ţintă:
Câini.

Posologie pentru fiecare specie, cale de administrare şi mod de administrare:
Doar pentru uz extern. Locul optim de aplicare este între spete, pe partea dorsală a corpului.

Schema de dozare:
Dozele minime recomandate sunt 10 mg/kg greutate vie imidacloprid şi 2,5 mg/kg greutate vie moxidectin, echivalent cu 0,1 ml/kg greutate vie.
Advocate soluţie spot-on pentru câini. Schema de tratament este în funcţie de situaţia epidemiologica locală.

Greutatea cainelui(kg) Tipul de pipeta utilizat Volum Imidacloprid Moxidectin
<4 kg Advocate pt. caini de talie mica 0,4 minim 10 minim 2,5
>4-10 kg Advocate pt. caini de talie mijlocie 1,0 10-25 2,5-6,25
>10-25 kg Advocate pt. caini de talie mare 2,5 10-25 2,5-6,25
>25-40 kg Advocate pt. caini de talie foarte mare 4,0 10-16 2,5-4
>40 kg Combinatia corespunzatoare de pipete      

 

Acesta este  un Medicament Veterinar si se elibereaza doar pe baza de Prescriptie Medicala Veterinara.   

Medicii de la Clinica Novavet va pot ajuta cu stabilirea diagnosticului si prescrierea medicatiei necesare.

Prospect Advocate

Detalii

Brand
Unitate de vanzare
1 pipeta
Pentru
Caini