Alphaderm Plus Spray 30 ml

Alfavet
70,00 RON
Alfavet
Produs indisponibil momentan
Disponibil in stoc

Descriere

Descriere:

Alphaderm plus spray 30ml este o soluție pentru tratamentul dermatitei acute la câini, atunci când se constată infecții mixte cauzate de Pseudomonas aeruginosa sau Staphylococcuspseudoinlermedius sensibile la marbofloxacina și Malassezia pachydermatis, sensibila la ketoconazol.

Fiecare ml de produs conține:
Substanțe active:

 • Marbofloxacina 1,025 mg
 • Ketoconazol 2,041 mg
 • Prednisolon 0,926 mgCONTRAINDICAȚII: Nu utilizați produsul în caz de hipersensibilitate la substanțele active sau la oricare dintre excipienți.

REACȚII ADVERSE: În urma aplicării soluției, au fost observate leziuni eritematoase ușoare. Frecvența reacțiilor adverse este foarte rară (prezente la mai puțin de 1 din 10.000 de animale, inclusiv raportări izolate).
Dacă observați efecte grave sau alte efecte care nu sunt menționate în acest prospect, anunțați medicul dvs. veterinar.

SPECII TINTA: Câini.

ADMINISTRARE: Numai pentru uz extern. Agitați bine înainte de utilizare. Nivelul recomandat al dozei de produs pentru câini este de 2 apăsări ale pompei de pulverizare (două pompări sunt echivalente cu aproximativ 0,2 ml) de două ori pe zi, timp de 14 zile. Pulverizați de la o distanță de circa 10 cm pentru o suprafață de 5 cm x 5 cm și de la o distanță de circa 30 cm pentru o suprafață de aprox. 10 cm x 10 cm de piele care necesită tratament. Înaintea aplicării produsului, părul sau murdăria de pe suprafața tratată trebuie îndepărtate.

TIMP DE AȘTEPTARE: Nu este cazul.

PRECAUȚIUNI SPECIALE PENTRU DEPOZITARE: A nu se lăsa la vederea si îndemâna copiilor. A se depozita la o temperatură sub 25 °C.
Nu utilizați acest produs medicinal veterinar după data de expirare care este menționată pe etichetă și pe cutie după EXP.
Termenul de valabilitate de la prima deschidere a recipientului:28 zile.

 ATENȚIONĂRI SPECIALE:
Atenționări speciale pentru speciile țintă:

 • La câinii aflați sub tratament trebuie să li se fixeze un guler de protecție pentru a nu le permite să se lingă. Țineți animalele aflate sub tratament separate de celelalte animale, pentru a le împiedica să se lingă între ele. Dermatita bacteriană și fungică are adesea caracter secundar și trebuie utilizat un diagnostic adecvat pentru a stabili factorii principali în cauză. Utilizarea inutilă a produsului în ceea ce privește substanța activă trebuie evitată. Tratamentul este indicat numai dacă s-a depistat infecția
 • mixtă cu bacterii și Malassezia spp. Dacă una dintre substanțele active nu mai este indicată din cauza diferitelor caracteristici ale infecțiilor bacteriale sau fungice, administrarea produsului trebuie întreruptă și înlocuită cu varianta de tratament potrivită.
 • Precauții speciale utilizare la animale:Dacă apare hipersensibilitate la oricare dintre componente, tratamentul trebuie întrerupt și trebuie stabilită o terapie adecvată.
 • Utilizarea produsului medicinal veterinar trebuie să se facă pe baza identificării microorganismelor care provoacă infecții și a testării predispoziției. Luându-se în considerare politicile oficiale și locale antimicrobiene. Utilizarea exclusivă a unei singure clase de antibiotice poate duce la creșterea rezistenței bacteriene. Este prudent să se păstreze antibioticele fluorochinolone pentru tratamentul stărilor clinice care au răspuns slab sau despre care se așteaptă să răspundă slab la alte
 • clase de antibiotice:
 • Utilizarea îndelungată și intensă a produsului cu corticosteroizi topici este cunoscută ca declanșator al efectelor locale și sistemice, inclusiv reprimarea funcției suprarenale, subțierea epidermei și amânarea procesului de vindecare.
 • Precauții speciale care trebuie luate de persoana care administrează animalelor produsul medicinal veterinar: Să poarte echipament individual de protecție, mănuși impermeabile atunci când administrează produsul.
 • În cazul expunerii pielii, să curețe pielea contaminată cu o soluție de apă și săpun.
 • În cazul contactului cu ochii, să spele imediat cu apă din abundență.
 • Să solicite asistență medicală dacă, după expunere, apar semne de eritem cutanat, exantemă sau iritarea oculară persistentă. Umflarea feței, a buzelor și a ochilor sau dificultățile respiratorii sunt semne mai grave care necesită intervenție medicală urgentă.
 • Soluția este inflamabilă, fumatul și utilizarea flăcării directe fiind interzise în timpul administrării acesteia.
 • Utilizarea în perioada de gestației și lactației: Siguranța produsului medicinal veterinar nu a fost stabilită în timpul gestației și a alăptării. Utilizarea nu este recomandată în timpul gestației și lactației.
 • Interacțiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacțiune: Nu sunt date disponibile.
 • Supradozare (simptome. proceduri de urgentă, antidoturi): La depășirea dozei recomandate de până la 5 ori, nu s-au observat reacții adverse locale sau generale.

Incompatibilități: Nu se cunosc.

Detalii

Brand
Flacon
30 ml
Pentru
Caini