CANERGY 100 MG 6 X 10 TABLETE

LeVet
167,00 RON
LeVet
Disponibil in stoc

Descriere

Acest produs este un Medicament Veterinar, poate fi ridicat doar din Farmacia Novavet, Strada Vatra Dornei Nr 5  Sector 4 Bucuresti (zona Big Berceni - Alexandru Obregia) pe baza unei Retete eliberate de un Medic Veterinar.

DECLARAREA (SUBSTANŢEI) SUBSTANŢELOR ACTIVE ŞI A ALTOR INGREDIENTE (INGREDIENŢI) Fiecare comprimat conţine: Substanţă activă: Propentofilină 100 mg Comprimat de culoare maro deschis, cu puncte maronii, de formă rotundă și convexă, aromat, cu linie în formă de cruce pe o parte, pentru ruperea comprimatului. Comprimatele pot fi divizate în 2 sau 4 părţi egale.

INDICAŢIE (INDICAŢII) Pentru ameliorarea circulației vasculare periferice și cerebrale. Pentru ameliorarea apatiei, letargiei și comportamentului general la câini.

CONTRAINDICAŢII Nu se utilizează pentru câini cu greutatea sub 5 kg. Nu se utilizează în cazuri de hipersensibilitate la substanţa activă și/sau la oricare dintre ingredientele produsului. Consultați și secțiunea privind utilizarea în perioada de gestație și lactație.

REACŢII ADVERSE În cazuri rare (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 10 000 animale), s-au raportat reacții alergice cutanate, voma și tulburari cardiace. În aceste cazuri, tratamentul trebuie oprit. Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

SPECII ŢINTĂ Câini.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CĂI) DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE Doza de bază este de 6-10 mg propentofilină per kg greutate corporală zilnic, divizată în două doze

 RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ Comprimatele pot fi administrate direct în gură, în partea din spate a limbii sau pot fi amestecate într-o mică porție de alimente și trebuie administrate cu cel puțin 30 minute înainte de hrănire. Comprimatele pot fi divizate în 2 sau 4 părți egale, pentru a asigura administrarea adecvată a dozelor. Puneți comprimatul pe o suprafață plană, cu partea cu liniile de marcare în sus și cu partea convexă (rotunjită) spre suprafața respectivă. Jumătăți: apăsați cu degetele mari pe ambele părți ale comprimatului. Sferturi: apăsați cu degetul mare pe mijlocul comprimatului.

TIMP DE AŞTEPTARE Nu este cazul.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. Perioada de valabilitate a comprimatelor divizate după prima deschidere a ambalajului primar: 4 zile. Acest medicament nu necesită condiţii de temperatură speciale de păstrare. Orice porțiune de comprimat neutilizată trebuie amplasată înapoi în blisterul deschis, care trebuie reintrodus în cutie, pentru a fi utilizată la următoarea administrare. A nu se utiliza acest produs veterinar după data expirării marcată pe cutie și blister după EXP. Data expirării se referă la ultima zi din acea lună.

 ATENŢIONARE (ATENŢIONĂRI) SPECIALĂ (SPECIALE) Precauții speciale pentru utilizare la animale: Bolile specifice (de exemplu afectiunile renale) trebuie tratate în mod corespunzător. Trebuie acordată atenție raționalizării medicației administrate câinilor care primesc deja tratament pentru insuficiență cardiacă congestivă sau afectiune bronșică. În caz de insuficiență renală, trebuie redusă doza. Precauții speciale care vor fi luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale: Trebuie luate măsuri de precauție pentru a evita ingestia accidentală. În caz de ingestie accidentală a comprimatelor, solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi medicului prospectul produsului sau eticheta. Spălaţi-vă mâinile după utilizare. Gestație și lactație: Siguranţa produsului medicinal veterinar nu a fost stabilită pe durata gestaţiei şi/sau lactaţiei. Prin urmare, nu este recomandată utilizarea la cățelele gestante sau lactante, sau la animalele în perioada de reproducere. Interacţiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacţiune: Nu se cunosc. Supradozare (simptome, proceduri de urgenţă, antidot): Tahicardie de excitație, hipotensiune arterială, înroșirea mucoaselor și voma Oprirea tratamentului determină remisia spontană a acestor semne.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminat în conformitate cu cerinţele locale. 

 Acesta este  un Medicament Veterinar si se elibereaza doar pe baza de Prescriptie Medicala Veterinara.   

Medicii de la Clinica Novavet va pot ajuta cu stabilirea diagnosticului si prescrierea medicatiei necesare.

Prospect Canergy 100

Detalii

Categorii
Brand
Cutie
10 comprimate
Pentru
Caini