Forthyron 600 micrograme blister 10 cp

15,00 RON
Disponibil in stoc

Descriere


FORTHYRON FLAVOURED 600 MCG
Levotiroxină
comprimate pentru câini


Deținătorul autorizației de comercializare:
Eurovet Animal Health BV
Handelsweg 25, 5531 AE Bladel Țările de Jos

Producători responsabili pentru eliberarea seriei:
Eurovet Animal Health BV Handelsweg 25, 5531 AE Bladel Țările de Jos
Dales Pharmaceuticals Limited
Snaygill Industrial Estate, Keighley Road, Skipton North Yorkshire, 8D23 2RW, Marea Britanie

Genera Inc. Svetonedeljska cesta 2 Kalinovica
10436 Rakov Potok Croația

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR
Forthyron flavoured 600 micrograme comprimate pentru câini

Levotiroxină sodică
DECLARAREA SUBSTANȚEI ACTIVE ȘI A ALTOR INGREDIENȚI
Un comprimat conține:
Substanță activă:
600 micrograme levotiroxină sodică per comprimat echivalent cu 583 micrograme levotiroxină
Comprimat de culoare aproape albă, rotund, cu puncte maro, cu linii de marcare pe o parte cu rol de divizare în patru părți egale. Comprimatele pot fi divizate în jumătăți sau sferturi.


INDICAȚIE
Pentru tratamentul hipotiroidismului (producția scăzută de hormoni tiroidieni) la câini.

CONTRAINDICAȚII
A nu se utiliza la câinii care suferă de insuficiență suprarenală necorectată.
A nu se utiliza în cazuri de hipersensibilitate cunoscută la levotiroxină sodică sau la oricare dintre excipienți.

REACȚII ADVERSE
Restabilirea activității fizice poate demasca sau intensifica alte probleme medicale, cum ar fi artritele. Reacțiile adverse ale hormonilor tiroidieni sunt, în general, asociate cu doze excesive și corespund simptomelor excesului de hormoni tiroidieni, de ex., sete și urinare crescute, pierderea în greutate fără o pierdere a apetitului, aport alimentar crescut, respirație accelerată și îngreunată, hiperactivitate, excitabilitate și ritm cardiac crescut. Au fost raportate foarte rar reacții de hipersensibilitate (prurit).
Frecvența reacțiilor adverse este definită utilizând următoarea convenție:
- foarte frecvente (mai mult de 1 din 10 animale tratate care prezintă reacții adverse)
- frecvente (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 100 animale tratate)
- mai puțin frecvente (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 1 000 animale tratate)
- rare (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 10 000 animale tratate)
- foarte rare (mai puțin de 1 animal din 10 000 animale tratate, inclusiv raportările izolate)
Dacă observați orice reacție adversă, chiar și cele care nu sunt deja incluse în acest prospect sau credeți că medicamentul nu a avut efect, vă rugăm să informați medicul veterinar.

SPECII ȚINTĂ - Câini.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE
Pentru administrare orală.
Doza inițială recomandată de levotiroxină sodică este de 10 µg/kg greutate corporală, pe cale orală, la fiecare 12 ore. Datorită variabilității absorbției şi metabolizării, doza poate necesita modificări înainte de a se observa un răspuns clinic complet. Doza inițială și frecvența de administrare sunt doar un punct de plecare. Tratamentul poate fi extrem de individualizat și personalizat conform cerințelor pentru un anumit câine, împreună cu monitorizarea de către medicul veterinar.
La câine, absorbția de levotiroxină sodică poate fi afectată de prezența hranei. Programul de tratament și hrănirea trebuie, prin urmare, să fie ținute consecvent în fiecare zi.
Pentru a rupe un comprimat corect și ușor, puneți comprimatul cu liniile de marcare în sus și aplicați presiune cu degetul mare.
Pentru a rupe un comprimat în două părți, țineți complet o jumătate de comprimat și apăsați complet pe cealaltă jumătate. Doza inițială la câini cu o greutate mai mică de 5 kg este de un sfert dintr-un comprimat de 200 µg, administrat o dată pe zi. Astfel de situații trebuie monitorizate cu atenție de către medicul dumneavoastră veterinar.
Pentru a monitoriza adecvat tratamentul, se pot măsura valorile de dinaintea administrării dozei (chiar înaintea tratamentului) și valorile maxime de T4 plasmatic (la aproximativ trei ore după administrarea dozei). La câinii cărora li s-au administrat doze adecvate, concentrația plasmatică maximă de T4 trebuie să se situeze în intervalul crescut-normal (între aproximativ 30 și 47 nmol/1), iar valorile de dinaintea administrării dozei trebuie să se situeze, aproximativ, peste 19 nmol/1. Dacă nivelurile de T4 se situează în afara acestui interval, doza de levotiroxină sodică poate fi ajustată în incremente de 50 până la 200 µg utilizând comprimate cu concentrații adecvate până când pacientul este normotiroidian, iar valorile serice de T4 se situează în intervalul de referință. Nivelurile plasmatice de T4 pot fi retestate la două săptămâni după modificarea dozei, dar ameliorarea clinică este un factor la fel de important în determinarea dozei individuale și aceasta va dura între patru și opt săptămâni. Când s-a obținut doza de substituție optimă, se poate efectua monitorizarea clinică și biochimică la fiecare 6-12 luni.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ
Nu există.

TIMP DE AŞTEPTARE
Nu este cazul.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. A nu se păstra la temperatură mai mare de 25°C. Puneți orice comprimat divizat înapoi în blisterul deschis şi utilizați-l în decurs de 4 zile. A nu se utiliza acest produs medicinal veterinar după data expirării marcată pe cutia de carton și blister după EXP. Data expirării se referă la ultima zi din acea lună.

ATENȚIONARI SPECIALE
Informații pentru proprietarul animalului
Comprimatele sunt aromate. Pentru a evita orice ingerare accidentală, păstrați comprimatele departe de animale.
Informați medicul dumneavoastră veterinar dacă intenționați să utilizați câinele în scopuri de reproducere sau dacă cățeaua dumneavoastră este gestantă.
Informați medicul dumneavoastră veterinar dacă câinele dumneavoastră este deja tratat cu orice alt produs medicinal veterinar, întrucât acest lucru poate afecta tratamentul.
În caz de supradozare, contactați medicul dumneavoastră veterinar.

AMBALARE
Cutie x 25 blistere x 10 tablete palatabile.

Detalii

Blister
10 comprimate
Pentru
Caini