Germostop Cicatrizant 100g

Pasteur
35,00 RON
Pasteur
Disponibil in stoc

Descriere

COMPOZIŢIE

Compoziţia produsului pentru 1 g:
Neomicină (sub formă sulfat)….……………………… 20  mg
Clorhexidină (sub formă diclorhidrat)……………….. 20 mg
Excipienţi:
Lactoză q.s.ad…………………………………………..……… 1 g

ACŢIUNE FARMACOTERAPEUTICĂ
Produsul are un spectru antimicrobian foarte larg, acţionând asupra bacterilor Gram-negative şi Gram-pozitive. Are acţiune antibacteriană prin neomicina sulfat şi clorhexidina diclorhidrat, antiseptică prin clorhexidina diclorhidrat şi sicativ prin lactoză, reduce turgescenţa ţesuturilor bolnave şi stimulează cicatrizarea.

SPECII ŢINTĂ 
Bovine, ovine, cabaline, suine, câini, pisici.

INDICAŢII 
Tratamentul plăgilor accidentale cutanate, musculare şi podale, precum şi prevenirea infecţiilor plăgilor operatorii (ablaţia de tumori, castrări la masculi, diverse intervenţii chirurgicale) la suine, câini, pisici şi la cabalinele a căror carne nu este destinată consumului uman.

POSOLOGIE, CALE ŞI MOD DE ADMINISTRARE 
 Plăgi accidentale: pudrarea zonei afectate, după toaletarea şi extirparea ţesuturilor mortificate.
 Plăgi chirurgicale: aplicarea produsului se face înainte de suturare, la nivelul marginilor şi pereţilor plăgii. Plăgile care nu se suturează se pudrează înainte de aplicarea pansamentului. Aplicarea produsului se face zilnic, în primele 3 zile, iar apoi intervalele se măresc la 2 – 3 zile în funcţie de evoluţia afecţiunii.

CONTRAINDICAŢII, PRECAUŢII ŞI REACŢII ADVERSE
Nu se administrează în caz de hipersensibilitate la substanţele active sau la excipient. Se va evita contactul pulberii cu ochii animalelor. Poate fi utilizat în perioada de gestaţie şi lactaţie. Nu se va asocia cu antibiotice sau alte medicamente care pot adăuga toxicitatea lor celei a sulfatului de neomicină şi anume: streptomicină, kanamicină, gentamicină. Nu s-au semnalat simptome specifice asociate cu o doză excesivă la utilizarea produsului.

TIMP DE AŞTEPTARE

Carne şi organe: Bovine, ovine, suine – 0 zile

Lapte – 0 zile

Nu se utilizează la cabalinele a căror carne este destinată consumului uman.

CONDIŢII DE PĂSTRARE

A se păstra la temperatură mai mică de 25°C. A se proteja de lumina directă. A se păstra în loc uscat.. A se în ambalajul original, bine închis.

MOD DE PREZENTARE

Flacoane a 100 g.

Detalii

Brand
Flacon
100 g
Pentru
Bovine, Caini, Pisici, Suine