Iver Mite otic 7.5ML

Pasteur
20,00 RON
Pasteur

Descriere

IVER-MITE OTIC 7.5 ML – este o solutie otica pentru controlul si tratamentul scabiei auriculare la caini si pisici.

Substante active: Ivermectina

Solutie otica pentru controlul si tratamentul scabiei auriculare la caini si pisici

Specii tinta: caini, pisici

COMPOZITIE

1 g solutie otica contine:

Ivermectina 0,03 mg

Excipienti:

Metilparahidroxibenzoat..2,0 mg

Propilparahidroxibenzoat 1,0 mg

Glicerina, Propilenglicol.

ACTIUNE FARMACOTERAPEUTICA

Ivermectina este o substanta antiparazitara din clasa lactonelor macrociclice, izolata din produsul obtinut prin fermentarea unei actinomicete numita Streptomyces avermitilis. IVER-MITE OTIC solutie contine ca substanta activa ivermectina, substanta antiparazitara cu efect scabicid ce actioneaza prin cresterea permeabilitatii membranei celulare la ionii de clor cu hiperpolarizarea celulelor nervoase sau musculare, determinand paralizia si moartea parazitului; de asemenea determina secretia de acid gama aminobutiric (GABA) la nivelul sinapselor nervoase ale parazitului, ducand astfel la intreruperea impulsului nervos.


SPECII TINTA Caini si pisici.

INDICATII

In controlul si tratamentul scabiei auriculare.

POSOLOGIE, CALE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Se curata urechea animalului cu o solutie cerumenolitica – Otto Cleans. Se instileaza 2 – 5 picaturi de produs si se maseaza usor baza urechii, favorizand astfel contactul direct medicament-ectoparazit. Dupa cateva minute se indeparteaza excesul de produs prin tamponare usoara cu vata hidrofila. Se administreaza 4 tratamente la interval de 3 zile sau la recomandarea medicului veterinar.

CONTRAINDICATII, PRECAUTII ŞI REACTII ADVERSE

Nu se utilizeaza in tratamentul parazitozelor la animale hipersensibile. Nu se administreaza ivermectina puilor sub 2 luni, animalelor convalescente sau slabite. Nu se utilizeaza la rasa Collie si metisii sai (datorita efectelor secundare cu potential toxic), rasa fiind foarte sensibila.

Nu se administreaza in caz de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti. Poate fi utilizat in perioada de gestatie si lactatie. Desi este in general bine tolerata, ivermectina poate cauza efecte secundare neplacute in cazul in care doza administrata este foarte mare. Simptomele supradozarii sau ale toxicitatii medicamentului includ: tremuraturi, mers nesigur, impiedicat, orbire temporara, pupile dilatate, dezorientare, slabiciune,  lipsa poftei de mancare, voma, salivatie abundenta, respiratie ingreunata sau accelerata, si apar in general la 12 ore de la administrare.

TIMP DE AŞTEPTARE

Nu este cazul.

CONDITII DE PASTRARE

A se pastra la temperatura mai mica de 25°C. A se proteja de lumina. A se feri de inghet.

MOD DE PREZENTARE

Flacoane prevazute cu picurator, cu cate 7,5 ml solutie otica.

Prospect Iver Mite


Detalii

Brand
Flacon
7,5 ml
Pentru
Caini, Pisici