Mastijet Forte 1seringa 8ml

MSD
12,00 RON
MSD
Disponibil in stoc

Descriere

 Acest produs este un Medicament Veterinar, poate fi ridicat doar din Farmacia Novavet, Strada Vatra Dornei Nr 5  Sector 4 Bucuresti (zona Big Berceni - Alexandru Obregia) pe baza unei Retete eliberate de un Medic Veterinar.


MASTIJET FORTE

SUBSTANTE ACTIVE:
Compozitie per seringa de 8 g,
Tetraciclina HCl 200 mg,
Neomicina bazica (ca sulfat) 250 mg,
Bacitracina 2000 IU,
Prednisolon 10 mg.

Excipienti:
Magneziu stearat;
Parafina lichida.

 INDICATIE (INDICATII)
Tratamentul mastitelor clinice si subclinice produse de bacterii (Staphylococcus aureus, Streptococcus dysgalactiae, Streptococcus uberis si Escherichia coli) sensibile la tetraciclina, neomicina si bacitracina sau combinatii ale acestor substante active la vaci in perioada de lactatie.

 CONTRAINDICATII
Nu se utilizeaza la animalele cunoscute ca fiind alergice la tetraciclina, neomicina sau bacitracina.
Nu se utilizeaza servetelele de curatat pe mameloane cu rani sau taieturi vizibile nevindecate.

 REACTII ADVERSE
Daca observati reactii grave sau alte efecte care nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam informati medicul veterinar.

 SPECII TINTA
Vaci in lactatie.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CAI) DE ADMINISTRARE SI MOD DE ADMINISTRARE
Tratamentul consta in introducerea continutului unei seringi in fiecare sfert afectat, cu repetare la fiecare 12 ore, cu maximum de patru administrari.
Inainte de injectarea seringii ugerul se va mulge complet. Mamelonul si orificiul vor fi curatate si dezinfectate cu servetelul de curatare ce insoteste produsul (A). Se va avea grija sa nu se contamineze varful seringii. Rupeti varful seringii si introduceti cu grija aproximativ 5 mm (B) sau indepartati tot capacul si introduceti toata lungimea capatului in canalul mamelonar (C). Introduceti tot continutul unei seringi in fiecare sfert.

 RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA
Nu manipulati acest produs daca stiti ca sunteti sensibili la tetraciclina, neomicina sau bacitracina sau daca ati fost sfatuiti sa nu lucrati cu astfel de preparate.
Spalati mainile dupa utilizarea servetelelor si utilizati manusi de protectie daca stiti sau suspectati ca prezentati iritatii dermice datorita alcoolului izopropilic.
Seringa se utilizeaza o singura data.

 TIMP DE ASTEPTARE
Carne si organe: 14 zile
Lapte: 8 mulsori.

 PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
A nu se lasa la indemana copiilor.
A se pastra la frigider (2°C- 8 °C).
A nu se utiliza dupa data expirarii marcata pe eticheta.

 ATENTIONARE SPECIALA
Atentionari speciale pentru utilizare la animale
Produsul poate fi utilizat pe perioada lactatiei si a gestatiei.
Utilizarea necorespunzatoare a produsului poate creste incidenta bacteriilor rezistente la tetraciclina, neomicina sau bacitracina.

Atentionari speciale care trebuie luate de persoana care administreaza produsul medicinal veterinar la animale
Persoanele alergice la tetraciclina, neomicina sau bacitracina trebuie sa evite contactul pielii cu produsul.
Tetraciclina, neomicina si bacitracina pot produce reactii de hipersensibilitate (alergice) in urma injectarii, inhalarii sau contactului cu pielea. Ocazional, reactiile alergice la aceste substante pot fi serioase.
Daca prezentati orice simptome in urma expunerii, cum ar fi iritarea pielii, se va cere sfatul medicului si se va prezenta medicului aceasta atentionare. Inflamarea fetei, buzelor sau ochilor sau dificultati de respiratie sunt simptome mai serioase si necesita tratament medical urgent.

     Acesta este  un Medicament Veterinar si se elibereaza doar pe baza de Prescriptie Medicala Veterinara.   Medicii de la Clinica Novavet va pot ajuta cu stabilirea diagnosticului si prescrierea medicatiei necesare.

Prospect mastijet forteDetalii

Brand
MSD
Seringa
8 ml
Pentru
Bovine