Metrocare 250mg/1tb

INMED
3,00 RON
INMED
Disponibil in stoc

Descriere

 Metrocare® pentru câini și pisici

Compoziție: METROCARE 250: 250 mg metronidazol / tab.

 Indicații de utilizare: Tratamentul infecțiilor tractului gastro-intestinal cauzate de Giardia spp. și Clostridium spp. (adică C. perfringens sau C. difficile). Tratamentul infecțiilor tractului urogenital, cavității bucale, gâtului și pielii cauzate de bacterii anaerobe obligatoriu (de ex. Clostridium spp.) susceptibile la metronidazol.

Cantități de administrat și calea de administrare: Pentru administrare orală. Doza recomandată este de 50 mg metronidazol pe kg greutate corporală pe zi, timp de 5- 7 zile. Doza zilnică poate fi împărțită în mod egal pentru administrarea de două ori pe zi (adică 25 mg / kg greutate corporală de două ori pe zi). Pentru a asigura administrarea dozei corecte, greutatea corporală trebuie determinată cât mai exact posibil.

Contraindicații: A nu se utiliza în cazurile de tulburări hepatice. A nu se utiliza în caz de hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienți.

Precauții speciale pentru utilizarePrecauții speciale pentru utilizare la animale: Din cauza variabilității probabile (în timp, geografice) a apariției bacteriilor rezistente la metronidazol, se recomandă prelevarea de probe bacteriologice și testarea sensibilității. De câte ori este posibil, produsul trebuie utilizat numai pe baza testelor de susceptibilitate.Trebuie să se țină seama de politicile antimicrobiene oficiale, naționale și regionale  la utilizarea medicamentului veterinar. În cazuri foarte rare, pot apărea semne neurologice mai ales după un tratament prelungit cu metronidazol. Precauții speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale: Metronidazolul are proprietățile mutagene și genotoxice confirmate la animalele de laborator, precum și la oameni. Metronidazolul este un carcinogen confirmat la animalele de laborator și are posibile efecte cancerigene la om. Cu toate acestea, dovezile la om privind carcinogenitatea metronidazolului nu sunt adecvate. Metronidazolul poate avea efecte nedorite asupra copilul nenăscut. Mănuși impermeabile trebuie purtate în timpul administrării produsului pentru a evita contactul cu acesta. Pentru a evita ingestia accidentală, în special de către un copil, comprimatele parțiale neutilizate trebuie reintroduse în spațiul deschis al blisterului și apoi introduse în ambalajul secundar și păstrate într-un loc sigur, care sa nu fie la îndemâna și vederea copiilor. În caz de ingestie accidentală, solicitați imediat sfatul medicului și arătați prospectul sau eticheta medicului. Spălați-vă bine mâinile după manipularea comprimatelor. Metronidazolul poate provoca reacții de hipersensibilitate. În caz de hipersensibilitate cunoscută la metronidazol, evitați contactul cu medicamentul veterinar.

Mod de prezentare: cutii cu 250 tablete.

Se eliberează numai pe bază de rețetă veterinară.

Prospectul aici


Detalii

Brand
Unitate de vanzare
1 comprimat
Pentru
Caini, Pisici