Recicort 20ml

LeVet
60,00 RON
LeVet
Disponibil in stoc

Descriere

  • Recicort, 20 ml este un produs pentru tratarea otitei externe, sub forma de picături auriculare, la câini și pisici.
  • Contine Acetonidă de triamcinolon / acid salicilic.\n1 ml conţine:Substanţe active:\n\nAcetonidă de triamcinolon 1,77 mg\nAcid salicilic 17,7 mg\nSoluție limpede, incoloră.\n\nINDICAŢII: Otită externă. Tratamentul simptomatic al dermatitei seboreice a pavilionului auricular.\nCONTRAINDICAŢII:\n\nNu se utilizează în caz de hipersensibilitate la corticosteroizi, acid salicilic sau la oricare dintre excipienți.\nNu se utilizează pentru animale cu membrană timpanică perforată, deoarece produsul poate fi ototoxic.
  • Nu se utilizează pentru câini cu demodicoză.\n\nREACŢII ADVERSE:\n\nEste cunoscut faptul că utilizarea prelungită și extensivă a produselor topice pe bază de corticosteroizi declanșează efecte locale și sistemice, incluzând supresia funcției suprarenale, subțierea epidermei și întârzierea vindecării.
  • Dacă observați reacții grave sau alte efecte care nu sunt menționate în acest prospect, vă rugăm informați medicul veterinar.\n\nSPECII ŢINTĂ: Câini și pisici.ADMINISTRARE: Pentru administrare auriculară.\nCanalul urechii\n\nCurățați canalul extern al urechii și pavilionul auricular.
  • Doza de tratament recomandată este de 8-10 picături în canalul(ele) externe al(e) urechii, o dată sau de două ori pe zi.
  • Masați bine, însă ușor, urechea și canalul auditiv pentru a asigura distribuirea adecvată a produsului.\nDoza de tratament (8-10 picături per ureche; o dată sau de două ori pe zi) trebuie să nu depășească 7 picături per kg greutate corporală pe zi.
  • Trebuie luate măsuri de precauție să nu se depășească această cantitate, în special la tratarea animalelor de talie mai mică sau atunci când ambele urechi necesită tratament.
  • Tratamentul trebuie continuat fără întrerupere până la câteva zile de la dispariția completă a simptomelor clinice, dar să nu depășească 14 zile.
  • Dacă otita externă nu se ameliorează după 3 zile de tratament, tratamentul trebuie reevaluat.\n\nPavilionul urechii\n\nPentru tratamentul dermatitei seboreice a pavilionului auricular, aplicați de două ori pe zi un număr suficient de picături pe suprafața pavilionului auricular, astfel încât la întindere să fie acoperită zona afectată. Dacă este necesar, masați ușor zona pentru a asigura faptul că produsul medicinal veterinar ajunge pe toată zona de piele afectată. Lăsați să se usuce. În cazuri severe, efectul poate fi crescut prin aplicarea unui al doilea și al treilea strat imediat după uscarea primului strat, cu condiția ca numărul total de picături aplicate să nu depășească doza maximă de 7 picături per kg greutate corporală pe zi). Trebuie luate măsuri de precauție să nu se depășească această doză la tratarea câinilor de talie mai mică și a pisicilor.
  • Tratamentul trebuie continuat fără întrerupere până la câteva zile după dispariția completă a simptomelor clinice, dar fără a depăși 14 zile.\n\nTIMP DE AŞTEPTARE: Nu este cazul.PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE:\n\nA nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.\nAcest produs medicinal veterinar nu necesită condiții speciale de depozitare.\nPerioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 3 luni.\nA nu se utiliza acest produs veterinar după data expirării marcată pe etichetă după EXP.\nData expirării se referă la ultima zi din acea lună.\n\nATENŢIONĂRI SPECIALEAtenționări speciale pentru fiecare specie ţintă\n\nPentru un tratament eficace al otitei externe, este esențială curățarea și uscarea canalului urechii înainte de primul tratament, în vederea eliminării cerii și/sau al exsudatului.

Detalii

Brand
Flacon
20 ml
Pentru
Pisici