Thiafeline Tiamazol 2.5 mg folie 30 tablete

LeVet
1,00 RON
LeVet
Produs indisponibil momentan

Descriere

Thiafeline 2.5 mg x 120 tablete sunt comprimate filmate pentru pisici - este utilizat pentru stabilizarea hipertiroidiei la pisici înainte de tiroidectomia chirurgicală. Pentru tratamentul pe termen lung al hipertiroidismului felin.

Denumirea produsului medicinal veterinar: Thiafeline 2.5 mg comprimate filmate pentru pisici - Tiamazol

Indicații:

  • Pentru stabilizarea hipertiroidiei la pisici înainte de tiroidectomia chirurgicală.
  • Pentru tratamentul pe termen lung al hipertiroidismului felin.

Contraindicații:

  • Nu se utilizează la pisici care suferă de boli sistemice, cum ar fi boli hepatice primare sau diabet zaharat.
  • Nu se utilizează la pisici cu semne de boli autoimune.
  • Nu se utilizează la animale cu tulburări ale celulelor albe sanguine, cum ar fi neutropenie sau limfopenie.
  • Nu se utilizează la animale cu tulburări ale trombocitelor și coagulopatii (în special trombocitopenie).
  • A nu se folosi la femele gestante sau în lactație.
  • Nu se utilizează la pisici cu hipersensibilitate la tiamazol sau excipient, polietilenglicol.

Reacții adverse:

Reacțiile adverse au fost raportate în urma tratamentului pe termen lung al hipertiroidismului. În multe cazuri, semnele pot fi ușoare și tranzitorii și nu reprezintă un motiv pentru întreruperea tratamentului. Cele mai multe efecte adverse sunt în principal reversibile atunci când medicația este oprită. Reacțiile adverse sunt mai puțin frecvente. Cele mai frecvente reacții adverse clinice raportate includ vărsături, inapetență / anorexie, letargie, prurit sever și excoriații ale capului și gâtului, diateză hemoragică și icter asociate cu hepatopatie, anomalii hematologice (eozinofilie, limfocitoză, neutropenie, limfopenie, ușoară leucopenie, agranulocitoză, trombocitopenie sau anemie hemolitică). Aceste efecte secundare dispar în termen de 7-45 zile de la încetarea tratamentului cu tiamazol.

Posibilele efecte secundare includ anemia, cu rare efecte secundare, inclusiv trombocitopenie și anticorpii anti-nucleari serici) și foarte rar, poate să apară limfadenopatie. Tratamentul trebuie oprit imediat și terapia alternativă trebuie luată în considerare după o perioadă adecvată pentru recuperare.

După un tratament de lungă durată cu tiamazol la rozătoare, a fost demonstrat că acesta produce un risc crescut de neoplazie la nivelul glandei tiroide, dar nu există dovezi disponibile la pisici.

Specii țintă: Pisici.

Alte informații:

Proprietăți farmacodinamice:

Tiamazolul acționează prin blocarea biosintezei hormonilor tiroidieni in vivo. Acțiunea principală este de a inhiba legarea iodurii de enzima tiroid peroxidază, împiedicând astfel catalizarea iodurată de tireoglobulină și sinteza T3 și T4.

Particularități farmacocinetice:

Absorbție:

După administrarea orală la pisici sănătoase, tiamazol este absorbit rapid și complet, cu o biodisponibilitate de >75%. Cu toate acestea, există o variație considerabilă între animale. Concentrațiile plasmatice maxime apar la aproximativ 0,5-1 oră după administrare (Tmax = 0,69 h). Cmax este între 1,1 și 2,7 µg / ml (1,78 µg / ml) și timpul de înjumătățire este de 3,3 ore.

Distribuție De la om și șobolani, este cunoscut faptul că această substanță poate traversa placenta și se concentrează la nivelul glandei tiroide fetale. Există, de asemenea, o rată ridicată de transfer în laptele matern. Timpul de staționare a substanței active în glanda tiroidă se presupune a fi mai mare decât în plasmă.

Metabolizare și eliminare:

Metabolismul tiamazolului la pisici nu a fost investigat, totuși, la șobolani tiamazolul este metabolizat rapid la nivelul glandei tiroide. Aproximativ 64% din doza administrată se elimină prin urină și numai 7,8% prin fecale. Acest lucru este în contrast cu omul unde ficatul este important pentru degradarea metabolică a compusului.

Ambalaje (dimensiuni): 120 de comprimate într-o cutie de carton care conține 4 blistere din aluminiu / PVC, fiecare blister cu 30 de comprimate.

Important: THIAFELINE 2.5 MG - 120 TABLETE - intra in categoria farmacie veterinara.

Detalii

Categorii
Brand
Blister
30 tablete
Pentru
Pisici