TILODEM 50, 500 mg /g, pulbere

Delos
10,00 RON
Delos
Disponibil in stoc

Descriere

Acest produs este un Medicament Veterinar, poate fi ridicat doar din Farmacia Novavet, Strada Vatra Dornei Nr 5  Sector 4 Bucuresti (zona Big Berceni - Alexandru Obregia) pe baza unei Retete eliberate de un Medic Veterinar.

TILODEM 50, 500 mg /g, pulbere, pentru suine si pasari (pui carne, pasari de reproductie, gaini oua consum, tineret inlocuire).

Tilozina tartrat

DECLARAREA SUBSTANTEI ACTIVE SI A ALTOR SUBSTANTE

1 gram produs contine:
Tilozina tartrat ……………….…………….………..…… 500 mg (aproximativ 430 mg tilozina baza)

Excipient (lactoza monohidrat) qs.ad.……………………………………..……………. 1 g.

Pulbere hidrosolubilă, pentru suine și păsări (pui carne, păsări de reproducție, găini ouă consum, tineret înlocuire).

Substanța activă: Tilozina tartrat 500 mg

Indicații:

Se utilizează atât pentru acțiune locală, cât și sistemică și reprezintă un antibiotic de intervenție atunci când au apărut tulpini microbiene penicilino-rezistente. Se recomandă să se utilizeze, la porci și păsări, în tratamentul infecțiilor primare sau secundare, locale sau sistemice produse de germeni sensibili la tilozină. Se recomandă să se utilizeze în tratamentul pneumoniei enzootice a porcului, dizenteriei cu Serpulina, bolii respiratorii cronice la păsări, enteritelor, bronhopneumoniilor, metritelor piodermitelor, infecțiilor urinare, mastitelor, artritelor, omfaloflebitelor, salpingitelor etc.

CONTRAINDICATII
Nu se administreaza la animale cu hipersensibilitate cunoscuta la tilozina sau alte macrolide.

REACTII ADVERSE
Nu sunt.

SPECII TINTA
Suine, pasari (pui de carne, pasari de reproductie, gaini oua consum, tineret inlocuire).

DOZE, MOD SI CALE DE ADMINISTRARE
La pasari: se administreaza oral, in doza de 30-40 mg tilozina/kg greutate corporala/zi (75 – 100 mg Tilodem 50 /kg greutate corporala/zi),timp de 4-5 zile consecutive.

La suine: doza este de 25-30 mg. tilozina /kg greutate corporala/zi (62,5 – 75 mg Tilodem 50/kg greutate corporala/zi), timp de 4-5 zile consecutive.

Se poate utiliza urmatoarea formula de calcul pentru administrare:

In apa de baut:

mg.Tilodem 50%/kg gr.vie/zi x gr. corp. medie a anim.(kg) = mg. Tilodem 50%  / litru apa
                 consum mediu zilnic apa(litri)/animal.

 

In furaj:

mg. Tilodem 50%/kg. gr. vie/zi x gr. corp. medie a anim.(kg)= mg. Tilodem 50% / kg. furaj
                  consum mediu zilnic apa(litri)/animal.

 

Ingestia de apa sau furaj este dependenta de conditiile clinice ale animalelor. De aceea, pentru a obtine dozajul corect, concentratia in apa de baut sau furaj va trebui ajustata.

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA
Este recomandat ca tratamentele sa se initieze dupa efectuarea antibiogramei. Daca acest lucru nu este posibil, tratamentul trebuie sa se efectueze pe baza informatiilor epidemiologice locale (regiune, ferma) referitoare la sensibilitatea bacteriilor tinta. Pe toata durata tratamentului, animalele trebuie sa bea numai apa medicamentata si sa consume numai furaj medicamentat. La fiecare 24 ore se prepara apa medicamentata proaspata. Pentru a asigura dozarea corespunzatoare, greutatea corporala a animalelor trebuie calculata cat mai exact, pentru a se evita sub-dozarea produsului. Produsul trebuie bine omogenizat cu furajul concentrat pentru a asigura o dispersare uniforma in toata masa acestuia.

TIMP DE ASTEPTARE
Pentru carne si organe de suine : 10 zile de la ultima administrare.

Pentru carne si organe de pasare: 4 zile de la ultima administrare.

Pentru oua: 4 zile de la ultima administrare.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
A nu se lasa la indemana copiilor. A se pastra in ambalajul original, la temperatura camerei (15–25ºC), ferit de umiditate si lumina solara directa. Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar asa cum este ambalat pentru vanzare:2 ani. Dupa prima deschidere a ambalajului primar produsul se va utiliza imediat. Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar dupa diluare in apa de baut conform indicatiilor: 24 ore. Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar dupa incorporare in furaj: 3 luni. 
A nu se folosi dupa data de expirare mentionata pe eticheta.

ATENTIONARI SPECIALE
Persoanele cu hipersensibilitate cunoscuta la tilozina sau la excipientul produsului trebuie sa evite contactul cu produsul.
Pentru a se preintampina orice efecte neplacute, la manipularea produsului se recomanda purtarea manusilor, a ochelarilor de protectie si mastilor de protectie pentru praf. In caz de ingestie accidentala a produsului sau daca apar simptome caracterizate prin prurit cutanat sau iritatii ale pielii, adresati-va imediat medicului si aratati-i prospectul produsului sau eticheta. Manifestarile serioase, de tipul: umflarea fetei, buzelor sau pleoapelor insotite de dificultati ale respiratiei, necesita asistenta medicala de urgenta.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DESEURILOR, DUPA CAZ
Pentru protectia mediului, produsul nu trebuie aruncat in ape reziduale sau in resturile menajere ci in locuri special amenajate. Orice produs farmaceutic veterinar neutilizat sau deseu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate in conformitate cu cerintele locale.

Prezentare ambalaj: 
Pungi PET cu insertie de aluminiu, termosudate, ce contin 10g.

Acesta este  un Medicament Veterinar si se elibereaza doar pe baza de Prescriptie Medicala Veterinara.   

Medicii de la Clinica Novavet va pot ajuta cu stabilirea diagnosticului si prescrierea medicatiei necesare.

Prospecte Tilodem

Detalii

Brand
Punga
10g
Pentru
Pasari, Suine