WeGastro flacon 60 ml

115,00 RON
Disponibil in stoc

Descriere

WeGastro® - Protecție Gastrică și Efect de Calmare

WeGastro® este un supliment alimentar pentru câini și pisici, creat cu ingrediente care contribuie la protejarea și menținerea funcționării gastrice normale.

Compoziție WeGastro® (per ml):

 Passiflora 20 mg (Passi­ora incarnata/Floarea pasiunii)

Mușețel 1,34 mg (Matricaria chamomilla/Chamomilla recutita)

Alginat de sodiu 6 mg

Prezentări: Flacon de 60 ml cu picurător și seringă gradată. Volum net: 60 ml.

Recomandări terapeutice și dozaje: Administrați 1 ml per 5 Kg corp animal.

Se recomandă să introduceți seringa dozatoare în flacon, să extrageți cantitatea dorită și, cu ajutorul seringii, să administrați produsul direct în gura animalului.

Administrați după masă sau după medicaţie, de 2-3 ori pe zi. Agitați bine înainte de utilizare.

A se depozita la loc uscat în ambalajul original și la o temperatură sub 25°C.

A se feri de căldură și razele soarelui. A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor.

Bariera mucoasei gastrointestinale este expusă permanent la toxine dăunătoare, specii reactive de oxigen, microorganisme și medicamente, ceea ce duce la apariția unor boli inflamatorii și erozive, și a leziunilor ulcerative.

Este dificil să identificăm stadiile incipiente ale acestor modificări. Animalul își pierde pofta de mâncare, are o stare de disconfort generalizat, la care se adaugă indigestie și re‑ux gastroesofagian, însoțite uneori de dureri abdominale.

Refluxul continuu de acid gastric către esofag duce la apariția esofagitei și la agravarea problemei și simptomatologiei. În stadii mai avansate, animalul suferă de vomismente mai rare sau mai dese, în funcție de evoluția și severitatea procesului.

Cele mai des întâlnite cauze ale problemelor gastrice la animalele de companie sunt următoarele: Administrarea anumitor medicamente care poate duce la creșterea producției de acid sau la riscul de ulcerații;

Tratamentele cu substanțe sau produse farmaceutice care provoacă greață;

Hrană neadecvată:Obiceiuri alimentare, tip sau cantitate de hrană;

Supraponderabilitate

Alte probleme, individuale sau asociate cu altă patologie.

WeGastro® acționează prin CAPACITATEA MUCOPROTECTOARE directă și prin formarea unei bariere în partea superioară conținutului stomacal, evitând refluxul gastric. De asemenea, efectul său relaxant reduce stimulul local și central al senzației de vomă.

Ameliorare și protecție gastrică

Alginat de sodiu Când intră în contact cu acidul gastric, alginatul de sodiu acționează prin două mecanisme diferite:

• Activitate protectivă și reparatoare a mucoasei gastrice și esofagiene asociată cu scăderea capacității aderente a celulelor, precum și cu stimularea și migrarea celulelor reparatoare.

• Formarea unui gel adeziv cu efect-tampon în partea superioară a conținutului gastric, reducând re‑uxul gastroesofagian.

Passiflora

Passi­ora incarnata are capacitatea de a lega receptorii GABA, inducând un efect de relaxare și scăzând activitatea stimulului central al senzației de vomă. Mai este asociată cu un efect anticolinergic, inducând relaxarea mușchilor gastrointestinali netezi. Studiile arată că unele specii de Passi‑ora au capacitate anti-ulcerogenă prin protejarea mucoasei de efectele ulcerogene ale anumitor substanțe, cum ar fi HCL.

Mușețel

Mușețelul (Matricaria chamomilla) are acțiune gastroprotectoare datorită proprietăților antioxidante, precum și a diverselor mecanisme de apărare ale mucoasei gastrice. Se pot include aici protecția gastrică sulfhidrică și efectul neutralizant asupra unor mediatori intracelulari, precum ‑erul liber și peroxidul de hidrogen. Unele studii au demonstrat acțiunea anti-ulcerogenă a mușețelului în asociere cu alte componente, precum ‑avonoizii, acizii grași, aminoacizii și polizaharidele. Mușețelul contribuie la reducerea spasmelor la nivelul mușchilor netezi, asociate cu diverse tulburări in‑amatorii gastrointestinale

Detalii

Brand
Flacon
60 ml
Pentru
Caini, Pisici