Zodon 264mg 1 tableta

Ceva
10,00 RON
Ceva

Descriere

 Acest produs este un Medicament Veterinar, poate fi ridicat doar din Farmacia Novavet, Strada Vatra dornei Nr 5  Sector 4 Bucuresti (zona Big Berceni - Alexandru Obregia) pe baza unei Retete eliberate de un Medic Veterinar.

Produs eliberat pe baza de prescriptie medicala, disponibil DOAR pentru ridicare din Farmacia Veterinara NOVAVET

Zodon 264 mg - 1 tableta

COMPOZIŢIA CALITATIVĂ ŞI CANTITATIVĂ

Fiecare comprimat conţine: Substanta activa: Clindamicină (sub formă hidroclorica)...............264 mg

FORMĂ FARMACEUTICĂ

Comprimat masticabil. Comprimat de culoare bej, imprimat cu doua linii in cruce, care poate fi împărţit în patru părţi egale

PARTICULARITĂŢI CLINICE

Specii ţintă - Câini

Indicaţii pentru utilizare, cu specificarea speciilor ţintă

- Pentru tratamentul plăgilor infectate şi abceselor, şi al infecţiilor cavităţii bucale/dentare, cauzate sau asociate cu Staphylococcus spp., Streptococcus spp. (cu excepţia Streptococcus faecalis), Bacteroides spp., Fusobacterium necrophorum şi Clostridium perfringens.

- Pentru tratamentul piodermitei superficiale asociată cu Staphylococcus pseudintermedius.

- Pentru tratamentul osteomielitei cauzate de Staphylococcus aureus.

Contraindicaţii

A nu se utiliza în caz de hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi sau la lincomicină. A nu se administra la iepuri, hamsteri, porci de Guineea, şinşila, cai sau rumegătoare deoarece, la aceste specii, ingestia de clindamicină poate determina tulburări gastrointestinale severe.


Pentru administrare orala.

1. Pentru tratamentul plăgilor infectate şi al abceselor, şi al infecţiilor cavităţii bucale/dentare, se aplică una din schemele de tratament următoare: - 5,5 mg/kg greutate corporala repetat la 12 ore timp de 7-10 zile, sau - 11 mg/kg greutate corporala repetat la 24 ore timp de 7-10 zile. Dacă după 4 zile de tratament nu se vede o ameliorare clinica, trebuie revăzut dignosticul.

2. Pentru tratamentul piodermitei superficiale la câini, se aplică una din schemele de tratament următoare: - 5,5 mg/kg greutate corporala repetat la 12 ore; - 11 mg/kg greutate corporala repetat la 24 ore. Pentru tratamentul piodermitei superficiale se recomandă de obicei, un tratament de 21 zile, care se poate prelungi bazat pe evaluarea clinica.

3. Pentru tratamentul osteomielitei la câini, se administrează: - 11 mg/kg greutate corporala repetat la 12 ore timp de minim 28 zile. Dacă după 14 zile de tratament nu se vede o ameliorare clinica, trebuie stopat tratamentul şi revăzut dignosticul.

Detalii

Brand
Cutie
1 tableta
Pentru
Caini